miercuri, 26 decembrie 2012

De Craciun...Oare am facut exces?

Nu trebuie sa faci exces alimentar de sarbatori ca sa te simti rau! Cu siguranta nu facem parte din categoria celor care mananca pana ajung la spital, dar pentru noi totusi...este un exces... De ce? Pentru ca suntem invatati sa mancam pe fuga pentru ca nu mai avem timp pentru asta:) Pentru ca in zilele pe care le credem normale muncim, ne stresam, uitam de noi si culmea...uitam sa mancam. Iar daca mancam cu siguranta nu am avut timp sa ne pregatim mancaruri asa "complexe" cum pregatim de sarbatori! De fapt, ce facem de sarbatori? Avem cateva zile libere si tot felul de bunatati pe masa. Dupa ce am vorbit cu persoanele dragi carora le uram toate cele bune ne pregatim de pranz...Ooo da, pranzul de care mai nou uitam:) Si nu un pranz oarecare...masa de Craciun!!! Aperitiv, felul 1, felul 2, ceva dulce, ceva ce arata bine, ma ridic de la masa, dar parca as mai vrea ceva...Pentru ca avem timp sa ne gandim la asta...Acum putina odihna, nu ma gandesc la lucru...nu si de Craciun, ma pun putin pe pat, ma uit la un film bun sau citesc ceva...Totul este atat de linistit...Parca am prea mult timp...A venit cina....Mancarea este facuta! Sa mananc doar salata? Doar este Craciunul!!! Incep sa imi fac din nou poftele:) Si culmea...nu ma simt vinovata. Si asta pentru ca am mancat 3 mese pe zi! Asa si trebuie! Mda...nu aici este problema...3 mese pe zi, dar trebuie sa am grija ce mananc! De Craciun se poate, doar face parte din traditia noastra! A trecut si Craciunul:( 
Parodie sau nu, cam asa facem:)) Exces nu este, nu mancam foarte mult, dar pentru organismul nostru este prea mult doar pentru ca nu este invatat cu asta. Avem la sfarsitul acestei scurte perioade cateva kg in plus..."alea pe care m-am chinuit atat sa le pierd? De maine tin dieta!" Foarte gresit! Nu este bine sa ne pedepsim asa corpul! Azi e sarbatoare, maine dieta, luni mananc o prajitura si marti merg la sala ca sa o " consum". Nu asta este solutia! Sa nu uitam ca mai vine si Pastele, mai vin si concedii "all-inclusive"... Trebuie sa ne gasim echilibrul, iar organismul nu se va mai razbuna pe noi! Cum ne putem gasi echilibrul alimentar? Cum putem petrece sarbatorile sau concediile fara sa ne gandim la dieta de dupa? Cum putem sa ne educam corpul si mintea ca sa nu ne mai confruntam cu situatii de genul acesta? Nu este greu! Trebuie sa gasesti doar raspunsurile potrivite! Trebuie sa faci ceea ce este potrivit pentru corpul tau! Trebuie sa apelezi la specialisti ( adevaratii specialisti) atunci cand simti ca nu poti face fata singur(a). O intreaga echipa de specialisti lucreaza in acest scop la DermoSim Estetic. Fac si eu parte din aceasta minunata echipa, iar acest lucru ma face mandra si va pot garanta ca sunt cei care isi iubesc munca, isi ating obiectivele si va conduc catre rezultatul pe care il doriti! Oricat de greu ar parea asta! Pentru noi este doar pasiune! Pasiune si munca...

Cu drag,
Andronovici Simona

sâmbătă, 4 august 2012

Cele mai simple 3 trucuri pentru arderi mai rapide



De cate ori nu ai invidiat arderile rapide ale unei colege subtirele, care isi lauda mereu libertatea de a manca "de toate", fara sa puna un gram pe solduri? Dr. Oz iti recomanda 3 trucuri prin care sa iti ajuti corpul sa se mentina in forma: 

1. O combinatie intre ceaiul verde nefermentat si ceaiul negru complet oxidat
Iti ofera acel efect tonic al cafeinei si al antioxidantilor, despre care oamenii de stiinta spun ca "topesc" cu 5% mai rapid caloriile vreme de ora, dupa ce au patruns in organism. 

2. Cromul GTF 
Cromul GTF (cu factor de toleranta la glucoza) este un supliment benefic pentru organism, deoarece acest oligoelement care se regaseste si in par, splina, rinichi, inima, pancreas, rinichi sau creier are un rol important in sustinerea functiilor corpului. 0,2 mg de crom GTF consumate zilnic alaturi de mancare vor da un impuls puternic metabolismului, care va arde mai eficient grasimile.
Eu recomand Thalgo Express Ocea (inlocuitor de cafea) – contine cantitatea necesara de crom GTF - produs special pentru a potoli dorintele de dulciuri in timpul curelor de slabire,pentru mentinerea siluetei si pentru combinarea placerii cafelei cu slabirea eficienta.

3. Boabele de cacao organice 
Boabele de cacao sunt preluate din fructele arborelui cu acelasi nume si contin multi nutrienti benefici pentru sanatate. In stare neprelucrata, au un gust amar intens si iti ofera un aport nepretuit de magneziu. Mineralul in cauza are un efect calmant asupra organismului, in special asupra muschilor, ceea ce inseamna ca toate functiile corpului (inclusiv digestia si metabolismul) isi pot face treaba nestingherite, mai exact neafectate de hormonul stresului (cortizolul). 

Alte masuri pentru un metabolism rapid 
Nu uita sa te relaxezi si sa dormi suficient, dar si sa faci miscare de fiecare data cand ai ocazia. Exercitiile fizice facute cu regularitate ajuta la arderea caloriilor pe termen scurt, dar duc si la accelerarea metabolismului pe termen lung. 

Chiar daca silueta ta este acum fara cusur, metabolismul incetineste odata cu inaintarea in varsta. Medicii ne avertizeaza ca metabolismul isi pierde pana la 5% din viteza la fiecare 10 ani. Iar cum intotdeauna este ideal sa previi decat sa tratezi, alege o viata echilibrata, pentru un trup armonios pana la adanci batraneti! 

marți, 24 iulie 2012

Pepenele rosu

Pepenele roşu nu este numai extrem de delicios şi un aliment răcoritor care potoleşte setea, este o sursă de nutrienţi şi are puţine calorii. Ai toate motivele să-l alegi în zilele caniculare de vară!

Specialiştii ne sfătuiesc să consumăm 2-3 porţii de fructe şi 3-5 porţii de legume pe zi. În cadrul campaniei “Pentru o viaţă echilibrată”, Dr. Emanuela Soare, Specialist Maggi în Nutriţie, îţi prezintă câteva calităţi ale pepenului roşu pentru care acesta este recunoscut:
  


1. Conţine 92% apă
În primul rând, este bine de ştiut că pepenii conţin 92% apă, sunt o gustare ideală pentru perioada verii şi hidratează corpul. 

  2. Două felii de pepene au 80 de calorii 
 Două felii de pepene conţin 80 calorii, 25% din necesarul de vitamina C, 20% din necesarul de vitamina A şi 25 de grame de zaharuri naturale.

  3. Este o sursă excelentă de vitamine A
Vitamina A se regăseşte în pepeni sub forma betacarotenului, element important pentru protejarea vederii şi menţinerea sănătăţii mucoaselor şi tegumentelor.
  
  4. Conţine foarte multă vitamina C
Vitamina C este aliatul sistemului imunitar împotriva infecţiilor şi viruşilor şi funcţionează ca un scut împotriva radicalilor liberi care pot duce la apariţia multor probleme de sănătate.
  
  5. Are foarte mult potasiu
Pepenele roşu este o sursă de potasiu, un mineral necesar pentru menţinerea echilibrului apei în corp şi regăsit în fiecare celulă a corpului. Specialiştii sunt de părere că joacă un rol important în menţinerea tensiunii arteriale în limite normale.
  
  6. Are un conţinut bogat în antioxidanţi
Licopenul este antioxidantul cel mai important regăsit în acest fruct.

vineri, 13 iulie 2012

Celulita: Intrebari si raspunsuri

Cateodata nu imi doresc sa am timp:) Avand ceva timp, am dat un search pe google "CELULITA". Am citit atatea articole cu informatii incorecte pe care cu siguranta le-ati citit si voi. Nu stiam daca sa ma amuz sau sa ma intristez! Am cautat in josul paginii un nume,dar nu am gasit nimic. Nu stiu cine le scrie :( Asa se intampla si cand cauti ceva despre alimentatie, sport, slabit sanatos etc. Foarte multe informatii incorecte. Am ales acum sa raspund la cateva intrebari despre celulita. O sa trec peste intrebarile de genul: "Ce este celulita?", "Care este structura tesutului conjunctiv?", Care sunt tipurile de celulita?". O sa raspund (mai pe scurt decat imi doresc) la cele mai frecvente intrebari:


1.  Daca sunt insarcinata sau alaptez am voie sa fac tratamente anticelulitice?
In nici un caz! Asta a fost intrebarea care m-a determinat sa scriu acest articol! Pentru ca am gasit raspunsuri de genul:"Da, in primele 3 luni este permis", " "In timpul alaptarii nu este nici o problema". In timpul sarcinii efectele negative sunt foarte multe. In timpul alaptarii nu se face nici un tratament ce are ca scop slabirea sau celulita! Stiu ca sunt multe mamici care nu mai au rabdare pana sa revina la formele pe care le aveau inainte. Nu o sa va zic toate efectele negative, doar ca toate toxinele eliminate in timpul unui tratament de slabit sau anticelulitic vor ajunge in lapte!!! Nu faceti nici un tratament in timpul sarcinii si alptarii!!!! Au venit la mine persoane care au alaptat si li s-a spus ca aceste tratamente "stimuleaza laptele". Trist! Nu faceti asa ceva!!!

2. Se vede celulita si la femei tinere, sanatoase si slabe?
Da, se vede. Schimbarile hormonale din timpul pubertatii contribuie la acest fenomen. Suntem predispuse la celulita inca din perioada pubertatii. Aparitia ei mai devreme sau mai tarziu este influentata de foarte multi factori.

3. Daca slabesc o sa mai am celulita?
Pierderea kilogramelor nu ne asigura si un grad mai mic al celulitei. Aspectul poate fii imbunatatit prin reducerea stratului de grasime fibrozata, dar pentru a scapa de celulita este necesar un tratament destinat acestei probleme, un tratament al tesutului conjunctiv. Reducerea stratului adipos nu ne asigura o reusita in lupta cu celulita.

4. Liposuctia ajuta la reducerea celulitei?
Dimpotriva! Liposuctia nu are un foarte mare succes in reducerea celulitei, ba chiar poate inrautati aspectul de "gropite" 

5. Celulita se sparge si se elimina?
La acesta intrebare zambesc. Si nu zambesc din cauza celor care intreaba, ci zambesc din cauza "specialistilor" care raspund! Celulita nu se sparge si nu se elimina!!! Nu trebuie sa va chinuiti cu masaje facute cu "facaletul", cu vanatai, cu ventuze, cu vacuum...Tratamentele trebuie sa imbunatateasca circulatia, nu sa sparga vasele sangvine, sa imbunatateasca metabolismul celular, astfel incat celula grasa sa elimine din toxine si sa scada in volum. Nimic nu se sparge, nimic nu se elimina in afara de toxine!!! In cazul acestor tratamente invazive se sparg vase de sange si se elimina placerea de a merge la un tratament din cauza durerii, a vanatailor, a rezultatului benefic care intarzie sa apara. Si ca sa va dezamagesc, tratamentele cu vacuum sunt interzise in anumite tari din anul 2008, atunci cand s-a demonstrat ca sunt invazive, ca durerea inhiba lipoliza(eliminarea naturala a grasimii) etc.

6. Cremele reduc celulita? Care este efectul lor?
Aici trebuie sa lamurim treaba :), daca ne luam dupa reclame...toate sunt bune, toate reduc si centimetrii,nu doar celulita.
In primul rand conteaza foarte mult ingredientii activi din crema. Intotdeauna cremele profesionale sunt diferite calitativ de cele gasite in comert. Poate sunt mai scumpe, dar ingredientii au molecula mica, ceea ce permite penetrarea lor mult mai profund.
Efectul "termo" al cremelor nu trebuie sa va convinga asupra rezultatului. La fel de importanti sunt ingredientii! Efectul "termo" a fost gandit tocmai pentru penetrarea in profunzime a ingredientilor activi. Cumparandu-va creme cu ardei iute, stand si suferind nu inseamna ca aveti si rezultat mai bun. O crema fara efect "termo", dar cu ingredienti activi de cea mai buna calitate poate avea mai bun rezultat decat cea mai "fierbinte" crema. Dar sa zicem ca ati gasit crema cea mai buna, cu cei mai buni ingredienti...Ne va ajuta? Sa vedem cum...
Ingredientii activi, oricat de buni ar fii, trebuie sa treaca de o bariera de fosfolipide. Cercetatorii francezi ( sunt lideri in domeniul esteticii, au facut pana acum cele mai multe studii) au demonstrat ca:
- Crema aplicata pana intra in piele - doar 5% din ingredientii activi trec de bariera de fosfolipide
- Crema aplicata prin masaj manual ( facut asa cum trebuie) - 50% din ingredientii activi ajung acolo unde trebuie
- Crema aplicata dupa un tratament cu LPG Cellu M6 - 95% din ingredientii activi reusesc sa treaca de bariera de fosfolipide si sa isi faca efectul timp de 4-6 ore. ( De aceea, dragele mele, va recomand sa nu faceti dus timp de cel putin 4 ore)

7. Deci, care sunt recomandarile realiste?
Programarea la o diagnoza corporala si intocmirea unui program complex si personalizat!

Astept si alte intrebari si va garantez ca raspunsurile sunt cele corecte. De ce? Pentru ca eu chiar am vrut sa stiu adevarul despre tot ce inseamna celulita. Pentru ca am cautat informatiile cele mai corecte! Pentru ca nu vreu sa ma pacalesc pe mine! Pentru ca nu vreau sa va pacalesc pe voi!

Cu drag,
Andronovici Simona


marți, 10 iulie 2012

Discutie in contradictoriu intre LPG si Celulita.Prieteni? Niciodata! :)

Celulita: Buna!
LPG    : Buna! Ne cunoastem de undeva?
Celulita: Da, din pacate ne cunoastem. Speram ca nu, dar ai reusit sa-mi faci viata un calvar!
LPG    : Cum asa? Si eu consider ca tu imi dai batai de cap :)
Celulita: Eu?!? Eu sunt o afectiune fireasca a femeii, tu esti in plus. Femeia a fost conceputa sa traiasca cu         mine. Ai aparut tu si le-ai convins ca nu sunt ok. Acum toata lumea ma uraste :((
LPG   : Draga mea, noi in acelasi loc nu avem ce cauta! Tu nu esti benefica pentru femei. Pe langa aspectul urat pe care il oferi coapselor, mai aduni si gasca ta de afectiuni circulatorii, limfatice...
Celulita: Dar eu imi fac loc acolo unde ele ma lasa. Ele aleg sa manance haotic, sa nu bea apa, sa nu asculte de tine...Ce vina am eu?
LPG   : Si vrei sa spui ca eu am vreo vina pentru ca le arat adevarata ta fata?
Celulita: Tu esti manipulat de cineva, nu se poate altfel! Poate putem sa ne imprietenim, ce zici?
LPG   :  Da, recunosc! Sunt manipulat de cineva...de tehnicianul LPG. Si nici el nu te suporta, ti-ai facut cam multi dusmani in ultima vreme. Impreuna o sa-ti venim de hac! Nu o sa mai faci tu ce vrei!
Celulita: Ei zau? Imi veniti voi de hac pentru o perioada, ma retrag si ma prefac ca stau linistita, dar revin si va vin eu de hac :)))
LPG   : Sa o crezi tu!!! Persoanele care apeleaza la mine inteleg ca trebuie sa vina la intretinere macar o data pe luna si tu nu vei avea curaj sa-ti faci aparitia.
Celulita: OK...M-ai invins. Lasa ca am si persoane care nu apeleaza la tine, imi fac treaba cu ele. Oricum, nici nu vreau sa mai aud de tine!
LPG   : Stai linistita! Nu ne vom intalni niciodata! 


miercuri, 9 mai 2012

Am vrut ceva nou, simplu, cu efecte extraordinare si am gasit!!!

Mereu in cautare, mereu in cercetare...Am vrut ceva nou, simplu si cu efect! Am gasit si azi impartasesc si cu voi. Este vorba despre un produs aparut dupa 15 ani de cercetare stiintifica: produsul RAIN SOUL!
SOUL este un amestec de seminte presate la rece + apa purificata.Este extrem de puternic pentru a imbunatati starea generala de sanatate si longevitatea - de la interior spre exterior. 
O doza de SOUL echivaleaza cu:
- 8-10 portii de fructe de padure, mere, struguri
- 2-3 portii de Acizi grasi esentiali: migdale,nuci,avocado
- 8- 10 portii de legume: verdeata,fasole,mazare
SOUL previne cele mai mari pericole pentru sanatatea noastra:

  • Intareste sistemul imunitar
  • Ajuta la functionarea corecta a inimii,creierului,plamanilor,ficatului si rinichilor
  • Ajuta sistemul cardio-vascular,imbunatateste circulatia sangvina
  • Protejeaza articulatiile,contribuind la regenerarea cartilajului si producerii lichidului sinovial,astfel miscarile articulatiilor devin mai usoare si mai degajate
  • Optimizarea nivelului grasimilor din sange (colesterol)
  • Sustine organismul in lupta radicalilor liberi
  • Contribuie la imbunatatirea memoriei si la incetinirea proceselor de imbatranireSporeste rezistenta la stres

Ce contine?
  • Seminte zmeura neagra ( pt diabet, tractul urinar, stabilizarea tensiunii arteriale, retentie de apa, netezirea pielii) 
  • Seminte de struguri ( stabilizarea colesterolului, antioxidant, reduce riscul degenerarii celulelor, ajuta functiile ochilor, sporeste rezistenta la stres)) 
  • Seminte de chimion negru ( contra infectiilor, protejeaza articulatiile)
  • D-riboza (copiii au o cantitate crescuta de D-riboza in celulele lor,ceea ce le ofera o cantitate extraordinara de energie - cu timpul organismul nostru imbatraneste, iar sinteza de D-riboza scade)
  • Omega 3,6,9,forma vegetala
  • Resvetratrol ( unul dintre suplimentele cele mai importante descoperite vreodata, care intarzie imbatranirea). Este de 4-5 ori mai puternic decat beta-carotenul, de 50 ori mai puternic decat Vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat Vitamina C
De ce sunt importante semintele?
Semintele sunt de cel putin 20 de ori mai bogate in nutrienti decat fructele sau legumele ( in aceeasi cantitate)

Si sunt mai multe de spus, dar cert este ca un produs inventat si pantentat ne poate face viata mai usoara. De la frumusete la sanatate, de la probleme de sanatate precum diabet, hepatita, boli ale ficatului si cancer pana la preventia acestor afectiuni, acest produs ne ofera tot ce avem nevoie. Se administreaza in doza unica o data/zi, are un gust placut, iar pretul este chiar foarte accesibil. 
Eu ma bucur ca l-am descoperit! 
Natura ofera plantele,omul intelept le foloseste!

luni, 30 aprilie 2012

Ce rochii sa porti daca esti mai plinuta


Daca esti mai plinuta, nu inseamna ca nu poti purta rochii sau haine care sa iti avantajeze formele. In acelasi timp, nu inseamna ca trebuie sa alegi cea mai mica marime la rochii, crezand ca iti va flata corpul, ci sa optezi pentru rochii care ascund partile de care nu esti foarte mandra si le descopera pe cele care arata grozav. Exista o multime de modele de rochii pentru femei mai plinute, dintre care trebuie sa alegi modelul potrivit conformatiei tale, deoarece nu toate doamnele sunt avantajate de acelasi stil.
Multe femei care nu sunt foarte slabe au tendinta sa se imbrace in haine foarte largi, fara sa isi dea seama ca de fapt astfel de tinute le fac sa para si mai voluminoase decat sunt de fapt. O multime de vedete care nu sunt slabe stiu sa isi puna in evidenta cele mai frumoase parti ale trupului si sa arate extrem de bine, asa ca trebuie sa inveti si tu sa iti alegi hainele potrivite, care sa transforme intr-o aparitie atragatoare. Si cum rochiile sunt unul din articolele vestimentare preferate de sexul frumos, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi modelele perfecte pentru tine. Tine minte aceste trucuri atat in momentele in care iti cauti o rochie casual sau office, cat si atunci cand mergi la shopping de rochii de seara, deoarece regulile se pastreaza.

Un truc pe care nu toata lumea il stie este sa fii bronzata atunci cand imbraci o rochie. Pe langa faptul ca aproape toate persoanele arata mai bine bronzate,bronzul parca "sterge" pur si simplu cateva kilograme din aspectul unei persoane. Cum nu multe dintre noi putem ajunge prin tari exotice periodic astfel incat sa fim mereu bronzate natural, raman doua variante: solarul ( daca ne asumam toate riscurile) si bronzarea organica ( nu presupune nici un risc si nici efecte secundare pe termen lung) De preferat, bronzarea cu Sun Junkie, sunt lideri mondiali in domeniu si ne asigura un bronz frumos care se duce uniform si fara pete.

Daca bratele tale sunt tonifiate si arata bine, poti opta pentru o rochie fara maneca sau chiar fara bretele. Secretul costa in echilibru, asa ca trebuie sa gasesti mereu calea de mijloc. Daca arati o parte a corpului, acopera o alta. Daca dimpotriva, bratele tale sunt mai groase sau ti se pare ca pielea in acea zona nu este ferma, atunci opteaza pentru o rochie cu maneci lungi sau trei sferturi care poate avea un decolteu frumos sau poate avea o lungime pana la genunchi, descoperind gambele si niste glezne frumoase.

Inainte de a te apuca sa cauti o rochie, ai grija la lenjerie. Spre deosebire de femeile slabe, in cazul doamnelor mai plinute trebuie sa se acorde o atentie deosebita lenjeriei atat din punct de vedere al materialului, cat si a suportului pe care il ofera. Un sutien bun de exemplu te poate transforma intr-o alta persoana. Femeile cu bustul mare au uneori tendinta sa neglijeze acest aspect, purtand lenjerie de calitate indoielnica, considerand ca nu este necesar sa caute sutiene cu push up si care ofera un suport bun. Orice stilist renumit incepe sedinta de stil chiar de la lenjerie. Ridicand sanii cu ajutorul unui sutien potrivit nu obtii doar un bust atragator, ci accentuezi si talia, alungind silueta.

Un decolteu interesant va atrage atentia asupra fetei si a gatului. Decolteul in V avantajeaza femeile mai plinute, alungind linia gatului si silueta pe ansamblu.

Daca esti inalta, alege rochii lungi, care echilibreaza silueta si te fac sa arati spectaculos, iar daca esti mai scunda, cauta rochii mai scurte, dar fara sa exagerezi. O rochie prea scurta nu te va avantaja, asa ca este mai bine sa cauti pana gasesti lungimea potrivita. Daca ai picioare frumoase poti opta si pentru rochii pana la genunchi sau chiar deasupra genunchiului, dar daca ai gambele mai groase, este bine sa probezi mai multe modele de rochii de lungimi diferite, deoarece fiecare persoana este diferita si deci fiecaruia i se potriveste altceva. In functie de conformatie, ai putea alege rochii al caror tiv se termina exact sub genunchi, sau unele mai lungi, care ajung pana la jumatatea gambei.

Nu alege niciodata rochii din materiale transparente, deoarece acestea nu sunt nici elegante si nici nu te avantajeaza. Alege materiale opace, de calitate, care nu lasa pielea sa se zareasca. De asemenea, este mai bine sa eviti materialele prea stalucitoare, cum este satinul de exemplu.

Pentru a completa o tinuta ce are ca piesa de baza o rochie, alege pantofi cu tocuri cat mai inalte. Nu doar ca orice rochie arata mai bine alaturi de o pereche de pantofi cu toc, dar acestia te mai inalta cu cativa centimetrei si te fac sa pari mai slaba.
Alege culori care se potrivesc nuantei tenului si parului tau si nu te imbraca mereu doar in negru. O rochie intr-o combinatie interesanta de culori te poate face sa arati mult mai bine decat o rochie neagra, simpla.

vineri, 20 aprilie 2012

Ce trebuie sa faci sau sa eviti daca ai peste 40 de ani?


Sa nu ne amagim. A imbatrani nu este cel mai frumos lucru din lume, iar varsta mijlocie este cea mai frustranta pentru femei. 
O parte din problema este ca imbatranitul vine la pachet cu nevoia unei schimbari, dar multe femei nu pot sau nu vor sa accepte asta. Ceea ce nu stiu ele este ca varsta de peste 40 de ani nu inseamna haine plictisitoare sau pantofi cuminti.  Mai jos gasesti 11 greseli comune pe care le fac femeile de varsta a doua si cum sa le eviti: 
Sa nu-ti dai seama ca ai nevoie de o schimbare 
Cea mai mare greseala pe care o fac femeile este sa nu faca nimic potrivit. Hainele, machiajul si look-ul care ti se potriveau cand aveai 20 de ani nu se mai potrivesc la o varsta mai matura. Daca vrei sa imbatranesti gratios, este timpul pentru niste schimbari: de la tratamente care te fac sa-ti mentii silueta si calitatea pielii pana la stilul vestimentar.
Sa nu faci exercitii fizice sau alte terapii care te ajuta sa te mentii in forma
Esti tentata sa renunti la exercitiile fizice din cauza ca ai mai imbatranit? E cea mai mare greseala pe care o poti face, pentru ca vei accelera procesul de imbatranire, in loc sa il incetinesti. Sa nu te mai intereseze felul in care arati? Asta este o greseala si mai mare. Iti va scadea increderea in tine si mai grav, mai tarziu vei fi predispusa la anumite boli cauzate de kilograme in plus, celulita, retentie de apa, circulatie deficitara etc. 
Sa exagerezi cu botox-ul
Aceasta este o greseala comuna in randul celebritatilor, dar si in randul femeilor obisnuite. Nu este bine nici sa cazi in extrema cealalta si sa exagerezi cu botox-ul sau cu colagenul injectat in buze. Faptul ca nu o sa ai niciun rid pe fata o sa fie ciudat, nu atragator, si mai ales nerealist. Opteaza pentru mici "retusuri" sau pentru estomparea ridurilor, dar fara sa exagerezi si foloseste produse de ingrijire a fetei de buna calitate.
Sa te compari cu tine tanara 
Foarte putine persoane arata la fel de bine la maturitate ca atunci cand erau in tinerete. Nu-ti propune sa arati la fel de bine ca atunci, propune-ti sa arati cat de bine poti acum, cu "materialul" pe care il detii. 
Sa folosesti machiajul gresit
Regulile de machiaj pe care le aplicai acum 10 sau 20 de ani nu mai sunt valabile. Ochii conturati cu negru sau buzele in culori inchise vor arata total nepotrivit. Alege culori mai subtile si mai pastelate, care te vor pune mai bine in evidenta. Pentru evenimente importante apeleaza la specialisti. Ei stiu cum sa iti puna in evidenta trasaturile frumoase.
Sa nu dai destui bani pe haine
Mai tii minte zilele cand puteai sa cumperi orice amarat de costum de baie de la reduceri si sa arati super bine pe plaja? Din pacate, acum ca ai ceva ani in plus, strategia asta nu va mai functiona. Trebuie sa investeti in haine de calitate, inclusiv in costume de baie, tinute business, rochii de seara etc, care iti vor pune in valoare atuurile prin materiale de calitate si o croaiala potrivita.  
Sa porti sutienul gresit
Este inevitabil - gravitatea are un impact major asupra corpurilor noastre. Sutienele minuscule pe care le purtai cand aveau 20 de ani, facute numai din dantela, nu te vor mai ajuta foarte mult. La o anumita varsta trebuie sa cauti lenjerie care sa iti ofere mai multa sustinere si care sa te subtieze unde e cazul (de exemplu produsele din spandex).  
Sa nu dormi destul 
Au trecut momentele cand puteai sa stai treaza toata noaptea si asta sa nu se resimta pe fata ta. Acum ai nevoie de fiecare minut de odihna (cel putin 7-8 ore se somn pe noapte) pentru a avea un ten odihnit. Lipsa somnului provoaca si alte efecte negative asupra organismului: un risc mai mare de diabet si obezitate.
Sa iti ignori dantura 
Poate ca acum te concentrezi mai mult pe riduri sau pe caderea parului, dar nici dantura nu trebuie ignorata. Dintii galbeni te pot face sa arati cu 10 ani mai batrana. Nu uita sa mergi la controale periodice la dentist si sa ai grija de dintii tai.
Sa crezi ca exista anumite reguli de "coafura" 
Nici nu ai implinit bine 40 de ani si ti-ai taiat deja parul pana la umeri sau mai scurt? Nu era neaparat necesar. Este un fel de regula nescrisa ca pe masura ce imbatranim trebuie sa ne taiem parul din ce in ce mai scurt, dar depinde foarte mult de ce ti se potriveste si ce nu. Daca iti sta bine cu parul mai lung, nu renunta la el. 
Sa ai o viata sexuala plictisitoare 
Lumea incearca sa inoculeze mesajul ca a fi tanar este egal cu a fi sexy. Dar tu nu trebuie sa renunti la sexualitatea ta doar pentru ca ai depasit anii tineretii. Ai dreptul sa te imbraci atragator, sa te bucuri de latura ta sexuala si sa te simti increzatoare in sex appeal-ul tau. Unii spun chiar ca femeile se bucura de cele mai bune experiente sexuale la maturitate. 













luni, 9 aprilie 2012

Greseli zilnice care ne aduc mai multe riduri pe fata


Haideti sa vedem ce greseli facem in viata de zi cu zi in detrimentul tenului nostru!
1. Evitarea ochelarilor de soare in zilele extrem de insorite duce la formarea ridurilor in jurul gurii, la coltul ochilor. De altfel, purtarea ochelarilor cu rame si lentile mari si intunecate mai are un avantaj: blocheaza ultravioletele si astfel evitati patarea pielii din jurul ochilor. Iar daca purtati ochelari de vedere, trebuie sa va asigurati ca aveti mereu la voi vara si iarna, cand e zapada, o pereche de ochelari de soare cu dioptrii.

2. Atingerea fetei in timpul lucrului la birou, lecturarii unei carti, in general, pe parcursul unei activitati care implica multa concentrare intelectuala, in aceeasi pozitie. Multe femei isi sprijina palma pe frunte, ceea ce inseamna o intindere fortata a pielii fruntii si ochilor. Iar prin greseli de acest fel, perpetuate in timp, laxitatea pielii se accentueaza.

3. Sprijinirea frecventa a capului "in cot" si orientarea barbiei in piept poate accentua ridurile gatului. In plus, pielea devine mai laxa sub conturul osos al maxilarului.

4. Neglijarea exercitiilor zilnice de tonifiere a musculaturii paravertebrale cervicale, adica a zonei cefei, duce in timp la o pozitie joasa a capului si la aparitia barbiei duble sau a "gusei".

5. Adoptarea unei pozitii gresite cand faceti sport poate avea aceleasi efecte: aparitia gusei si ridurilor gatului, de altfel, cel mai dificil de estompat. Asadar controlati-va pozitia capului cand faceti sport: privirea trebuie sa fie mereu inainte, gatul intins, iar barbia la unghi de 90 de grade.

6. Expirarea fortata in timpul sedintelor de fitness poate duce la formarea ridurilor verticale din jurul gurii. Asa ca inspirati pe nas si expirati pe gura! Nu o faceti fortat, cu grimase, ci lasati aerul sa iasa singur, asa-numita "ocean breeze" prin compresia abdomenului si diafragmei.

sâmbătă, 24 martie 2012

8 alimente care ne binedispun

Studiile in nutritie arata ca mancarea nesanatoasa nu numai ca ne face rau fizic, dar ne si afecteaza mental. Din fericire, este valabil si invers : mancarea sanatoasa ne face mai fericiti! Iata ce alimente sa consumi ca sa fii plina de energie si binedispusa:
Banane
Sunt bogate in carbohidrati si contin proteina numita triptofan, pe care organismul o transforma in serotonina, cunoscuta sub denumirea de "hormonul fericirii"
Spanac
Si spanacul stimuleaza producerea serotoninei, in plus, este bogat in acid folic si vitamina B. Daca nu te incanta spanacul crud, poti sa-l gatesti in nenumarate feluri.
Afine
Cu putine calorii si multa vitamina C, afinele te scapa de stres si anxietate. Este bine sa nu-ti lipseasca de la micul dejun ( il poti adauga in iaurtul cu cereale)  sau sa le consumi intre mese ca si gustari.
Nuci 
Nucile sunt bogate in seleniu, oligoelement important pentru sanatatea pielii si a unghiilor, si in acizi grasi Omega 3 care sporesc fluxul sangvin catre creier , ceea ce inseamna ca nucile ne vor ajuta sa gandim mai bine.
Somon
Ca si nucile, somonul este bogat in Omega 3, deci ajuta la buna functionare a activitatii cerebrale. In plus, este sarac in calorii, foarte sanatos si delicios.
Portocale
Cand nivelul de vitamina C este redus, organismul nu poate produce noradrenalina, de care organismul are nevoie pentru a se simti bine pe parcursul intregii zile. Are un efect relaxant, de destindere, creeaza o stare de buna dispozitie. Este potrivita pentru persoane pesimiste, chiar frustrate, lipsite de energie.
Ciocolata
Pe langa antioxidanti si acizi grasi sanatosi, ciocolata contine anadamina - o substanta chimica ce se gaseste in mod natural in ciocolata si care induce o stare de bine.
Fructe de mare
Pe langa faptul ca sunt o delicatesa, au si un continut bogat in vitamina B12, ingredient de baza in tratamentele anti-depresive.

joi, 22 martie 2012

Bauturile "light" ( dietetice)


Varianta mai saraca a bauturilor acidulate nu face decat sa creasca nivelul de zahar din sange, in timp, marind apetitul si ducand inevitabil la ingrasare, avertizeaza oamenii de stiinta. 
Un studiu realizat timp de 10 ani pe 500 de barbati si femei a scos la iveala faptul ca acest tip de bautura, chiar consumat in cantitati mici, se afla in stransa legatura cu grasimea abdominala, informeaza Daily Mail. 
In cadrul studiului s-a aratat ca cei care consumau doua sau mai multe astfel de bauturi pe zi s-au ingrasat, in zona abdomenului, de cinci ori mai mult si mai repede decat cei care nu s-au atins de asa ceva. Cercetatorii de la Universitatea Texas spun ca daca nu putem sa inlocuim complet bauturile dietetice cu apa, e o idee oricum mai buna sa trecem pe bauturi normale. 
Se pare ca bauturile dietetice, pentru ca abunda in indulcitori artificiali, actioneaza asupra apetitului si chiar a unor neuroni. "Poate ca nu au prea multe calorii, insa acest tip de bauturi nu sunt lipsite de consecinte", explica coordonatoarea studiului, Helen Hazuda. 
O alta cercetare a carei concluzie a fost recent publicata a aratat ca cei care consuma indulcitorul numit aspartam au parte de aceleasi efecte nocive la nivelul pancreasului ca si diabeticii.
Concret, indulcitorii artificiali cresc serios apetitul, dupa ce au fost consumati crescand mult nevoia de "ceva dulce" sau de gustari nesanatoase, cu continut mare de calorii si grasimi. In plus, actioneaza asupra creierului, nemaiaparand senzatia de satietate. 

vineri, 9 martie 2012

VERGETURILE - mai putem face ceva? Se mai "repara" sau nu?


Atat de frecvente si inesteice, vergeturile sunt prezente la aproape orice persoana. Desi acestea pot fi privite la femeile care au nascut ca "o medalie de merit", iar la adolescente ca un semn al maturizarii, nimeni nu este incantat de aparitia lor.
   Vergeturile apar ca urmare a degradarii retelei de colagen din piele  si au o cauza necunoscuta pana in prezent, mostenirea genetica avand un rol important.
   Intr-o oarecare masura aparitia vergeturilor poate fi prevenita prin pastrarea greutatii corporale in limite normale, astfel ca elasticitatea pielii sa nu fie suprasolicitata, hidratare adecvata din interior(consum de lichide) si din extrior(produse cosmetice) si, bineinteles, o alimentatie corecta cu toate vitaminele si mineralele necesare!
In stadiul incipient, cand culoarea vergeturilor este inca rozalie, se recomanda urmarea unui program specific acestor probleme realizat cu aparatul LPG Cellu M6. Reducerea vergeturilor este semnificativa, mai ales in cazul femeilor tinere.
Dintre produsele cosmetice de pe piata care promit rezolvarea acestor probleme, una singura nu a promis nimic, dar si-a demonstrate eficacitatea. Concurand cu cele mai renumite branduri, a castigat detasat toate testele privind repararea pielii dupa interventii chirurgicale, fermitate, regenerare, atingand in cele din urma recordul: reducerea vergeturilor pana la 80% indiferent de “vechimea” lor. Acest produs se gaseste si in Romania din 2011 si este vorba despre ULTIMATE REPAIR FIRMING BODY CREAM din gama de produse dermatocosmetice de la Babor – DOCTOR BABOR.
Deci, vergeturile nu se vindeca in totalitate, dar exista sansa de a le reduce semnificativ. Cu cat actionam mai repede impotriva lor, cu atat mai bine!

vineri, 2 martie 2012

Cura de slabire prin infometare?

Cura de slabire prin….infometare? Poate ca reusesti sa ajungi la greutatea dorita, dar cu ce pret?
Majoritatea perosanelor care isi doresc o schimbare in viata lor care sa aiba ca efect eliminarea surplusului de kilograme aleg sa manance mai putin sau chiar sa se infometeze.
cure de slabire prin infometareNu numai sportivii care trebuie sa se incadreze intr-o anumita categorie de greutate pentru competitie recurg la masuri drastice pentru scaderea in greutate, ci si multi dintre oamenii care se chinuie sa se incadreze in niste tipare impuse de moda actuala. O mare parte dintre dietele pe care le gasim prin reviste sau pe internet presupun de fapt infometarea si privarea organsimului de nutrienti absolut necesari pentru o buna functionare.
Despre asa-zisele “regimuri de infometare”, in care indivizii consuma uneori chiar mai putin de 500 kcal/zi a fost dovedit de catre oamenii de stiinta ca induc scaderea in greutate, mai mult de 60% prin pierderea de masa musculara si 40% din depozitele adipoase.
Evident, o mare parte din pierdere este datorata apei eliminate, insa se pierde si o cantitate importanta de proteine. Dietele de infometare se bazeaza de obicei pe un aport foarte redus de carbohidrati, care este insuficient pentru asigurarea necesarului organismului si pentru refacerea depozitelor.
Intr-un regim de infometare de 30 de zile, in primele 3 zile se golesc depozitele de carbohidrati. Apa se pierde masiv in prima sapatamana, dupa care pierderea scade bursc, fiindca altfel ar pune in pericol chiar existenta individului. Proteinele structurale scad constant pe toata durata regimului. La fel si stratul adipos.

Motive pentru care nu ar trebui sa regurgeti la diete hipocalorice extreme (regimuri de infometare)

Se reduce rata metabolica In termeni simplii – daca mananci mai putin, “arzi” mai putin. Restrictia calorica severa induce o reducere a ratei metabolice cu 20-30%, putand ajunge in unele cazuri si pana la 45%. Iata de ce, dupa un regim hipocaloric drastic, mentinut timp prelungit, puteti sa mancati foarte putin si tot nu veti mai slabi. Se stie ca ultimele 4-5 kg sunt cel mai greu de dat jos.
Scade masa musculara : Este cel mai nefericit efect secundar. Dupa regimuri drastice se poate pierde pana la 40% din masa slaba (incluzand aici muschii si organele interne). In special dietele care impun reducerea cantitatii de carbohidrati, induc eliminarea depozitelor de glicogen si a apei. La acestea se adauga pierderea masei musculare si in mai mica masura eliminarea depoiztelor adipoase. Este cea mai proasta combinatie posibila.
Creste activitatea enezimelor cu rol in depozitarea grasimii si reducerea activitatii enzimelor lipolitice : Practic organismul se protejeaza, favotizand activitatea acelor enzime cu rol de stimulare a formarii de depozite adipoase.  Se reduce secretia de hormoni tiroidieni Acesti hormoni sunt responsabili de reglarea ratei metabolismului bazal. O cantitate mai redusa de hormoni tiroidieni induce o reducere a ratei metabolice  si astfel vor fi consumate mai putine calorii.
Creste riscul de a castiga mai multe kilograme dupa oprirea curei de slabire : La putin timp dupa ce organismul incepe sa functioneze mai “economic” veti atinge o faza de platou, deci nu veti mai slabi. In aceasta faza multi oameni renunta la regimul de slabire, fiindca sunt nevoiti sa reduca si mai mult cantitatea de calorii ingerate, ceea ce produce o puternica senzatie de foame si frustrare. In momentul cand renunta la regim si incep sa manance “normal”, kilogramele se acumuleaza ajungand la greutatea initiala, dar acum avand mai putina masa musculara si o rata a metabolismului scazuta. Din acest motiv, ceea ce inainte era un regim alimentar de intretinere, acum poate fi considerat surplus, deci exista sanse sa se ingrase mai mult decat inainte. Acesta este efectul “yo-yo”, care poate continua ani de zile.
Creste pofta de mancare : Regimurile de infometare stimuleaza apetitul, in incercarea de a determina individul sa manance mai mult. Senzatia acuta de foame este uneori atat de puternica incat oricata vointa ar avea cineva, instinctul de hranire devine dominant si cura este abandonata.
Scade capacitatea de efort fizic : Aceste regimuri drastice reduc capacitatea de a sustine o activitate fizica intensa, cum ar fi antrenamentul sau munca fizica grea. Capacitatea de antrenament este foarte importanta si nu trebuie sacrificata!!!



miercuri, 22 februarie 2012

Cui ii sta bine cu ruj rosu?

Rujul este piesa de rezistenta a trusei de farduri si cea mai rapida cale de a te face remarcata.  Un prim criteriu de care trebuie sa tii seama in alegerea rujului este culoarea parul. Explicaţia: parul iti invaluie fata ca o rama si adauga cea mai mare cantitate de culoare tenului. Regula este ca rujul sa faca parte din aceeasi familie de culori cu podoaba capilara.

Ori adori rosul ori il urasti din tot sufletul. Este normal sa fie asa. Rosu este culoarea care simbolizeaza atractia sexuala, seductia si feminitatea la cote maxime. Rosul este o declaratie.Cui nu-i place sa fie in centrul atentiei sa nu-si dea cu rosu pe buze.
In afara de brunete, care sunt primele candidate pentru rosu, roscatelor le vin de minune rosul teracota care duce inspre maro sau rosu visiniu.
Tonurile mai aprinse de rosu le vin bine celor care au pielea medie. Cand ai tenul palid orienteaza-te catre un rosu maroniu si fereste-te de nuantele de corai sau rujurile care bat in roz sau portocaliu.
Nuantele deschise de maro, bej, auriu, moca, le stau bine blondelor. Tonurile ciocolatii sunt indicate pentru un look de seara. Daca ai pielea medie, nici foarte inchisa nici foarte deschisa, fereste-te de tonurile prea inchise de maro in comparatie cu care trasaturile tale vor parea sterse.
Daca este un prototip pentru care aceasta culoare a fost creata in machiaj acela este bruneta. Daca ai tenul masliniu iti poti permite aproape orice nuanta de maro de la cea mai inchisa pâna la cea mai deschisa.

luni, 20 februarie 2012

O zi din viata unui luptator de sumo

V-ati intrebat vreodata cum ajung oamenii la dimensiunile luptatorilor de sumo? Ganditi-va: cum pot japonezii, al caror fizic este relativ mic,sa se transforme in asemenea specimene? Este vorba de mutanti genetici,crescuti astfel incat sa se ingrase? Sau sunt produsul unei metode deliberate de creare a unor luptatori masivi? Obisnuiti sa sariti peste micul dejun? Faceti sport fara sa va alimentati suficient? Principala masa este cina? Apoi mergeti direct la culcare? Se poate ca o zi din viata noastra sa semene cu o zi din viata luptatorilor de sumo...
     Luptatorii de sumo se trezesc devreme, de regula in jurul orei 5.00, nu iau micul de jun si se antreneaza asiduu timp de cinci ore, in cadrul unei sesiuni numite keiko. Apoi fac baie si iau principala masa a zile, un ghiveci bogat in proteine numit chanko-nabe ( contine fulgi, varza, praz, ciuperci, muguri de fasole,branza tofu,carne de pui, carne de porc, somon, scoici, oua, orez, si sos de soia). Luptatorii mananca acest ghiveci dupa care beau cateva beri sau shake.
     Dupa aceasta masa enorma, petrec urmatoarele cateva ore dormind. Apoi se trezesc si,in curand, sunt din nou gata de masa si somn. A doua zi se trezesc si fac din nou acelasi lucru. Fac acest lucru in fiecare zi, ani de-a randul.
Acest regim de antrenament,mancare si somn conduce la o ingrasare enorma,mai ales cand este urmat o perioada indelungata.
     Va suna familiara ideea saritului peste mese si a consumarii unei cine bogate inainte de culcare? Cel mai rau este faptul ca alimentele pe care le consumam nici macar nu sunt la fel de sanatoase precum cele din dieta luptatorilor de sumo. Iar acesta este stilul american. Sa nu ne miram deci ca sunt pe primul loc din punct de vedere al obezitatii. Dar trebuie sa tragem si noi semnalul de alarma, ne apropiem de stilul lor si asta se vede in randul tinerilor. STOP !!! Trebuie sa fim constienti incotro ne indreptam !

vineri, 17 februarie 2012

De ce sa alegem ULTRATONE?

 Am ales sa scriu despre ULTRATONE pentru ca este un aparat cu care lucrez, dar si cu ajutorul caruia am vazut rezultate extraordinare! Atat la mine cat si la persoanele care au apelat la ajutorul biostimularii pentru diverse probleme ale corpului.
Faci sport regulat? FOARTE BINE!!! Poti combina sportul cu tratamentele ULTRATONE din doua motive: creste rezistenta la efort astfel incat vei obseva rezultatele mult mai rapid si cu ajutorul tratamentelor Ultratone poti activa musculatura care nu reactioneaza foarte bine la sport ( stim cu toate cat de greu este cu interiorul coapselor, cu fesele sau cu “aripioarele”)
Nu iti place sportul? Sau ai anumite contraindicatii(fracturi, probleme cu coloana sau alte afectiuni)? Nu totul este pierdut. Iti poti mentine forma fizica si chiar sa-ti imbunatatesti tonusul muscular facad regulat tratamente Ultratone.
De ce sa alegi Ultratone? Pentru ca echipamentele Ultratone produc o biostimulare a musculaturii folosind 44 de microcurenti, ultrasunete si raze optice ce reproduc de fapt stimularea naturala a functiilor organismului. Muschii sunt “pusi la treaba” , iar tu te vei simti ca dupa doua ore de fitness. Acest lucru este posibil printr-o continua schimbare a impulsului, a frecventei, a intensitatii si a timpului. Ultratone a introdus programe ce pot fi controlate individual, dar care variaza pentru a asigura un ciclu complet pentru fiecare program. Ce inseamna asta? Indiferent de programul ales,  Slabire, Tonus profound, Liftingul feselor si coapselor etc., se incepe cu impulsuri ce imita incalzirea, apoi exercitiu fizic intens, relaxare , iar la sfarsit drenaj. Impulsurile nu sunt percepute de creier ca fiind venite de la un stimul exterior, iar muschiul se va comporta ca atare, exact ca si cum ar fi supus unui exercitiu fizic. Tonusul muscular castigat il vei obseva in cateva sedinte, tratamentele Ultratone ducand implicit si la pierderea kilogramelor pentru ca se consuma in timpul unei sedinte cel putin 300 kcal.
Va astept la Simone Concept din Timisoara sa experimentati Ultratone!
Cu drag,
Andronovici Simona

joi, 16 februarie 2012

Refacerea unghiilor dupa renuntarea la gel sau la acril

"Unghiile false distrug celulele de cheratină, iar refacerea unghiilor naturale poate dura între o lună şi trei luni", afirmă dermatologii. Atât gelul cât şi acrilul sunt dăunătoare unghiei naturale. „Fie că este vorba de acril, fie că este vorba de gel, ambele substanţe distrug cimentul intercelular care leagă între ele cheratinocitele, celulele unghiei. O altă problemă a unghiei false este aceea că distruge zona vie de unde se hrăneşte unghia naturală, mai exact acea parte de unghie care este sub cuticule”, spune prof. dr. Anca Zbranca. Deşi substanţele respective nu permit unghiei să respire, aceasta nu are de suferit, deoarece unghia este ca şi firul de păr, iar singurul loc de unde îşi extrage substanţele hrănitoare sunt de la rădăcină.
Specialiştii atrag atenţia că persoanele care fac abuz de această cosmetizare se pot trezi cu unghii foarte subţiri, care se exfoliază a căror culoare este una gălbuie. Pentru refacerea stratului distrus, femeile trebuie să recurgă la tratamente care pot dura luni întregi, în funcţie de perioada în care au avut unghii false. Exista cateva remedii care dau rezultate:

  1. Ocea Perfect pt par si unghii - supliment alimentar Thalgo - contine complexul de vitamina B (ajuta la formarea keratinei), sulf organic, proteine de peste (ajuta la cresterea unghiei) ,magneziu marin. Este 100% natural si spre deosebire de alte produse de acest gen, nu provoaca pofta de mancare.
  2. Revalid - Tratament pentru regenerarea unghiilor - se maseaza crema pe unghii si cuticule de 2 ori/zi. Produsul se gaseste in farmacii.
  3. Tratament pentru unghii OPI - sub diferite forme, in functie de preferinte : lacuri, geluri, uleiuri,solutii...Toate au concentratie mare de calciu si minerale marine. Produsele OPI le gasiti in reprezentantele Top Line sau in saloanele partenere.
  4. Mancati alimente bogate in biotina: oua fierte, ficat, cereale integrale, conopida si avocado.
Pe toata perioada tratamentului se evita folosirea ojelor, in special cele inchise la culoare pentru a evita ingalbenirea unghiei. De preferat ar fi sa se aleaga lacuri de unghii ce au rolul de a trata si de a regenera stratul protector al unghiei ( stratul de suprafata, cel care este distrus o data cu inlaturarea gelului sau a unghiei false).

miercuri, 15 februarie 2012

Va simtiti obositi?

Gradul de oboseala si aria de manifestare depind,intr-o foarte mare masura, de stilul de alimentatie. Prin mici modificari de dieta puteti combate aceste simptome,in functie de momentul aparitiei lor. Astfel, daca oboseala apare:

  • dupa o noapte de somn agitat: schimbati repartizarea meselor de peste zi, in asa fel ca centrul de greutate sa-l constituie masa de pranz,urmand ca seara sa mancati ceva mai usor. Acordati mai multa atentie aprovizionarii organismului cu Calciu si Vitamina D
  • dupa o noapte de somn bun: in acest caz, sporiti consistenta meselor. Completati micul de jun cu oua, sunca presata sau produse lactate; la principalele mese, optati pentru carnea de vita,peste,pasare,ficat,creier
  • ca o slabiciune, dimineata: explicatia poate fi lipsa de zahar,ficatul nereusind sa-si indeplineasca eficient rolul de regulator permanent al procentului de zahar din sange. Luati dimineata, pe stomacul gol, o lingurita de miere. Alegeti apoi la micul de jun un aliment bogat in proteine: lapte,oua,sunca etc.
  • dupa mese: inseamna ca digestia este dificila. Ajutati-o mestecand incet, nu beti lichide in timpul mesei si nu vorbiti in timp ce mancati; evitati mancarurile grele si alegeti mai multe fructe si legume
  • inainte de cina: e consecinta unei alimentatii insuficient de hranitoare de peste zi. Suplimentati micul de jun cu un ou fiert, un pahar de lapte sau putin unt; la pranz sau cina, alegeti alimente bogate in carbohidrati ( paste fainoase, orez, cartofi), alaturi de peste sau carne de pasare
  • la sfarsit de saptamana: inseamna ca aveti un program de lucru obositor. E cazul sa va rezervati week-end-ul pentru relaxare. Odihniti-va atat din punct de vedere fizic, cat si alimentar. Faceti miscare si plimbari in aer liber; mancati cruditati,beti multa apa minerala sau ceai cu lamaie, refuzati invitatiile la mese copioase
  • dupa raceala sau gripa: daca ati luat antibiotice cel mai indicat este sa va reglati flora intestinala cu doua iaurturi pe zi. Furnizati organismului o ratie dubla de proteine: 2 gr pentru fiecare kg din greutatea dvs. Asadar, carnea alba, pestele, ouale si produsele lactate sa fie nelipsite de pe masa. Inlaturati insa cu totul-pentru un timp-mancarurile si alimentele indigeste si bauturile alcoolice. Revitalizati organismul cu o cura de cruditati - legume si fructe proaspete.
Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca oboseala permanenta este provocata in special de carenta de vitamina B. Complexul de vitamine B este esential pentru producerea energiei necesara organismului, imbunatatirea memoriei si stimularea activitatii cerebrale.