Refacerea unghiilor dupa renuntarea la gel sau la acril
"Unghiile false distrug celulele de cheratină, iar refacerea unghiilor naturale poate dura între o lună şi trei luni", afirmă dermatologii. Atât gelul cât şi acrilul sunt dăunătoare unghiei naturale. „Fie că este vorba de acril, fie că este vorba de gel, ambele substanţe distrug cimentul intercelular care leagă între ele cheratinocitele, celulele unghiei. O altă problemă a unghiei false este aceea că distruge zona vie de unde se hrăneşte unghia naturală, mai exact acea parte de unghie care este sub cuticule”, spune prof. dr. Anca Zbranca. Deşi substanţele respective nu permit unghiei să respire, aceasta nu are de suferit, deoarece unghia este ca şi firul de păr, iar singurul loc de unde îşi extrage substanţele hrănitoare sunt de la rădăcină.
Specialiştii atrag atenţia că persoanele care fac abuz de această cosmetizare se pot trezi cu unghii foarte subţiri, care se exfoliază a căror culoare este una gălbuie. Pentru refacerea stratului distrus, femeile trebuie să recurgă la tratamente care pot dura luni întregi, în funcţie de perioada în care au avut unghii false. Exista cateva remedii care dau rezultate:
- Ocea Perfect pt par si unghii - supliment alimentar Thalgo - contine complexul de vitamina B (ajuta la formarea keratinei), sulf organic, proteine de peste (ajuta la cresterea unghiei) ,magneziu marin. Este 100% natural si spre deosebire de alte produse de acest gen, nu provoaca pofta de mancare.
- Revalid - Tratament pentru regenerarea unghiilor - se maseaza crema pe unghii si cuticule de 2 ori/zi. Produsul se gaseste in farmacii.
- Tratament pentru unghii OPI - sub diferite forme, in functie de preferinte : lacuri, geluri, uleiuri,solutii...Toate au concentratie mare de calciu si minerale marine. Produsele OPI le gasiti in reprezentantele Top Line sau in saloanele partenere.
- Mancati alimente bogate in biotina: oua fierte, ficat, cereale integrale, conopida si avocado.
Pe toata perioada tratamentului se evita folosirea ojelor, in special cele inchise la culoare pentru a evita ingalbenirea unghiei. De preferat ar fi sa se aleaga lacuri de unghii ce au rolul de a trata si de a regenera stratul protector al unghiei ( stratul de suprafata, cel care este distrus o data cu inlaturarea gelului sau a unghiei false).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu