joi, 22 martie 2012

Bauturile "light" ( dietetice)


Varianta mai saraca a bauturilor acidulate nu face decat sa creasca nivelul de zahar din sange, in timp, marind apetitul si ducand inevitabil la ingrasare, avertizeaza oamenii de stiinta. 
Un studiu realizat timp de 10 ani pe 500 de barbati si femei a scos la iveala faptul ca acest tip de bautura, chiar consumat in cantitati mici, se afla in stransa legatura cu grasimea abdominala, informeaza Daily Mail. 
In cadrul studiului s-a aratat ca cei care consumau doua sau mai multe astfel de bauturi pe zi s-au ingrasat, in zona abdomenului, de cinci ori mai mult si mai repede decat cei care nu s-au atins de asa ceva. Cercetatorii de la Universitatea Texas spun ca daca nu putem sa inlocuim complet bauturile dietetice cu apa, e o idee oricum mai buna sa trecem pe bauturi normale. 
Se pare ca bauturile dietetice, pentru ca abunda in indulcitori artificiali, actioneaza asupra apetitului si chiar a unor neuroni. "Poate ca nu au prea multe calorii, insa acest tip de bauturi nu sunt lipsite de consecinte", explica coordonatoarea studiului, Helen Hazuda. 
O alta cercetare a carei concluzie a fost recent publicata a aratat ca cei care consuma indulcitorul numit aspartam au parte de aceleasi efecte nocive la nivelul pancreasului ca si diabeticii.
Concret, indulcitorii artificiali cresc serios apetitul, dupa ce au fost consumati crescand mult nevoia de "ceva dulce" sau de gustari nesanatoase, cu continut mare de calorii si grasimi. In plus, actioneaza asupra creierului, nemaiaparand senzatia de satietate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu