sâmbătă, 24 martie 2012

8 alimente care ne binedispun

Studiile in nutritie arata ca mancarea nesanatoasa nu numai ca ne face rau fizic, dar ne si afecteaza mental. Din fericire, este valabil si invers : mancarea sanatoasa ne face mai fericiti! Iata ce alimente sa consumi ca sa fii plina de energie si binedispusa:
Banane
Sunt bogate in carbohidrati si contin proteina numita triptofan, pe care organismul o transforma in serotonina, cunoscuta sub denumirea de "hormonul fericirii"
Spanac
Si spanacul stimuleaza producerea serotoninei, in plus, este bogat in acid folic si vitamina B. Daca nu te incanta spanacul crud, poti sa-l gatesti in nenumarate feluri.
Afine
Cu putine calorii si multa vitamina C, afinele te scapa de stres si anxietate. Este bine sa nu-ti lipseasca de la micul dejun ( il poti adauga in iaurtul cu cereale)  sau sa le consumi intre mese ca si gustari.
Nuci 
Nucile sunt bogate in seleniu, oligoelement important pentru sanatatea pielii si a unghiilor, si in acizi grasi Omega 3 care sporesc fluxul sangvin catre creier , ceea ce inseamna ca nucile ne vor ajuta sa gandim mai bine.
Somon
Ca si nucile, somonul este bogat in Omega 3, deci ajuta la buna functionare a activitatii cerebrale. In plus, este sarac in calorii, foarte sanatos si delicios.
Portocale
Cand nivelul de vitamina C este redus, organismul nu poate produce noradrenalina, de care organismul are nevoie pentru a se simti bine pe parcursul intregii zile. Are un efect relaxant, de destindere, creeaza o stare de buna dispozitie. Este potrivita pentru persoane pesimiste, chiar frustrate, lipsite de energie.
Ciocolata
Pe langa antioxidanti si acizi grasi sanatosi, ciocolata contine anadamina - o substanta chimica ce se gaseste in mod natural in ciocolata si care induce o stare de bine.
Fructe de mare
Pe langa faptul ca sunt o delicatesa, au si un continut bogat in vitamina B12, ingredient de baza in tratamentele anti-depresive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu