luni, 9 aprilie 2012

Greseli zilnice care ne aduc mai multe riduri pe fata


Haideti sa vedem ce greseli facem in viata de zi cu zi in detrimentul tenului nostru!
1. Evitarea ochelarilor de soare in zilele extrem de insorite duce la formarea ridurilor in jurul gurii, la coltul ochilor. De altfel, purtarea ochelarilor cu rame si lentile mari si intunecate mai are un avantaj: blocheaza ultravioletele si astfel evitati patarea pielii din jurul ochilor. Iar daca purtati ochelari de vedere, trebuie sa va asigurati ca aveti mereu la voi vara si iarna, cand e zapada, o pereche de ochelari de soare cu dioptrii.

2. Atingerea fetei in timpul lucrului la birou, lecturarii unei carti, in general, pe parcursul unei activitati care implica multa concentrare intelectuala, in aceeasi pozitie. Multe femei isi sprijina palma pe frunte, ceea ce inseamna o intindere fortata a pielii fruntii si ochilor. Iar prin greseli de acest fel, perpetuate in timp, laxitatea pielii se accentueaza.

3. Sprijinirea frecventa a capului "in cot" si orientarea barbiei in piept poate accentua ridurile gatului. In plus, pielea devine mai laxa sub conturul osos al maxilarului.

4. Neglijarea exercitiilor zilnice de tonifiere a musculaturii paravertebrale cervicale, adica a zonei cefei, duce in timp la o pozitie joasa a capului si la aparitia barbiei duble sau a "gusei".

5. Adoptarea unei pozitii gresite cand faceti sport poate avea aceleasi efecte: aparitia gusei si ridurilor gatului, de altfel, cel mai dificil de estompat. Asadar controlati-va pozitia capului cand faceti sport: privirea trebuie sa fie mereu inainte, gatul intins, iar barbia la unghi de 90 de grade.

6. Expirarea fortata in timpul sedintelor de fitness poate duce la formarea ridurilor verticale din jurul gurii. Asa ca inspirati pe nas si expirati pe gura! Nu o faceti fortat, cu grimase, ci lasati aerul sa iasa singur, asa-numita "ocean breeze" prin compresia abdomenului si diafragmei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu