joi, 9 februarie 2012

Ce trebuie sa stim despre celulita?

Adăugaţi o legendă
Opt femei din zece se confrunta cu aceasta problema si de fapt ce este celulita?
Termenul de celulita este folosit pentru a descrie depozitele de celule adipoase, prinse in septuri de tesut conjunctiv din derm, care dau pielii aspectul butonat de coaja de portocala. Aproximativ 90% din femei sunt afectate de celulita dupa atingerea pubertatii. Celulita nu are nici o legatura cu grasimea. Exista femei slabe care au celulita, dar si femei plinute care nu au celulita.
 Celulita este de fapt o problema micro-circulatorie si a tesutului conjuctiv dermic si hipo-dermic. Acesta este si motivul pentru care dieta si exercitiile fizice nu pot, singure, sa elimine celulita - cu toate ca lipsa de exercitiu, hidratarea insuficienta, precum si o alimentatie neadecvata, bogata in grasimi si zaharide sunt factori importanti care duc la accentuarea celulitei.

De ce sunt femeile predispuse la celulita? 
Pielea femeilor este alcatuita diferit de cea a barbatilor, pentru a le putea permite acestora sa stocheze grasime in timpul sarcinii si alaptarii si pentru a se putea extinde/expanda in timpul acestor perioade. Datorita fluctuatiilor hormonale estrogenice, pielea va retine fluide, tesutul conjunctiv din derm se va intari, circulatia limfatica si sanguina va fi diminuata, determinind acumularea in derm a produsilor toxici care  duc la incetinirea metabolismului, fapt ce favorizeaza depunerile de trigliceride in adipocite, cu marirea de volum a acestora (pana la de 300 de ori volumul initial) si accentuarea sugrumarii circulatiei - realizindu-se un cerc vicios care in cele din urma se va concretiza prin aparitia celulitei.

Ce putem face impotriva celulitei?
Raspunsul la aceasta intrebare este simplu atunci cind sunt intelese cauzele aparitiei celulitei. Avind in vedere ca celulita este predominant o problema circulatorie si de metabolism, primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa imbunatatim micro-circulatia in derm. Acest lucru se poate face cel mai usor prin masaj, care poate fi realizat manual (putin eficient), sau mecanic, cu ajutorul tehnicii patentate LPG – ENDERMOLOGIA.

Da rezultate Endermolologia? 
DA! Exista o multitudine de studii clinice efectuate in USA (UCLS, Vanderbilt University, etc) precum si in multe universitati Europene care atesta eficienta Endermologiei . Pentru mai multe informatii cu privire la aceste studii, va rugam sa vizitati site-ul LPG  http://www.cosire-lpg.com . Aceste studii au permis de altfel producatorului LPG sa obtina autorizarea FDA pentru reducerea temporara a celulitei - singurul aparat din lume care are aceasta certificare. 
Tratamentul efectiv dureaza 35 minute, timp in care un terapeut licentiat in Endermologie se va concentra pe zonele cu probleme.

Practica a demonstrat ca rezultatele optime se obtin cu doua tratamente pe saptamina. Sunt necesare 14-20 sedinte, dar primele rezultate obiective incep sa se vada dupa 6-8 sedinte. Dupa obtinerea rezultatului dorit sunt necesare tratamente de intretinere, unul sau doua pe luna, toata viata. Tratarea celulitei trebuie privita ca pe un mod de viata - similar cu ingrijirea parului sau a unghiilor - un lucru pe care trebuie sa-l facem din cand in cand pentru sanatatea noastra si pentru aspectul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu